Petrecere cu prieteni și licitație caritabilă

București, 30 iulie 2015 – știrile spuneau fie că urma să fie cea mai călduroasă seară din an, fie că urma să plouă. Iar noi ne pregăteam, pe ultima sută de metri, să facem o petrecere caritabilă pentru a mai strânge fonduri pentru #joy4nepal. A fost o inițiativă privată. O jurnalistă cunoscută, Monica Dascălu, inspirată de campania noastră, a decis să își invite prietenii la o petrecere într-o grădină, pentru a contribui la #joy4nepal.

 

Am zis atunci că prieteni avem și noi, atât campania, cât și Alex. Așa că, în mai puțin de o săptămână, ne-am unit forțele și am organizat pentru exact acea seară călduroasă, una din cele mai emoționante acțiuni de fund-raising din acest proiect.

 

A fost un hei-rup posibil doar datorită unor prieteni și companii care ne-au ajutat să ne organizăm din mers pentru a ne primi oaspeții cum se cuvine. Ca într-un puzzle, am primit  gustări delicioase de la Marius Tudosiei – Băcănia Veche; înghețată artizanală de la Moritz Eis, cu sprijinul lui Moritz Fried; vin rose și roșu de la Cramele Rottenberg, suc de fructe exotice de la Rubicon; suc natural de mere de la Mellow Drinks; sunetul de la Bassaka Media, apă rece de fântână de la gazdele noastre, Felicia și Marius Ienculescu, care ne-au primit în sediul organizației Greenitiative, din Mogoșoaia, Green Mogo, cu grădina sa fascinantă, plină de lavandă și de pomi. Fotografiile au fost realizate de Oana Bardan, din echipa lui Alex Domnișoru, de la Fotograful Tău.

 

A fost o seară între prieteni, la propriu, cu multă bucurie și generozitate. Am vorbit despre campania #joy4nepal, despre ce a fost în spatele acestui proiect și ce l-a animat, de la emoție, la idee și până la acțiune. A fost însă și un joc, în care am intrat cu toții: Marius Vintilă a moderat licitația caritabilă a serii. A fost prima licitație din viața lui, dar a făcut-o cu un talent care promite multe.

 

Obiectele licitate au fost donate și ele de oameni și companii care au vrut sa susțină cauza noastră: jurnalista Amalia Enache a donat un colier și o pereche de cercei, cu povești de pe teren și din activitățile ei caritabile; TNT Brothers a donat, prin intermediul jurnalistei Marina Neagu, un salt cu parașuta; artista Marie Nicolle a stârnit o adevărată competiție cu eșarfa, abajurul și geanta ce-i purtau semnătura; Teatrul Bulandra, reprezentat la eveniment de directorul său regizorul Alexandru Darie, a donat vouchere cu intrări la premierele stagiunii; Valentin Badea a contribuit cu un sejur în Delta Dunării, oferit de Genius Delta Resort; Demeter Ruxandra a donat un tablou de Octavian Roguski, împreună cu șevaletul acestuia; Green Mogo a oferit un coșuleț cu lavandă și produse naturale din producția proprie; Marius Vintilă a pus în joc un tricou de rugby al naționalei. Cele mai disputate obiecte au fost: o pagaie cu autograful lui Ivan Patzaichin, unul din prietenii campaniei, un tablou,  ”Renaștere”, semnat de Ana Necolau și donat de Galeria de artă Rotenberg Uzunov, și o fotografie cu autograful lui Alex, făcută pe Lhotse – muntele pe care încerca să urce în acest an, când a fost cutremurul.

 

Ne-am despărțit seara târziu, când fulgerele începuseră deja să lumineze cerul. Însă am plecat de acolo cu sufletul luminat de la experiența trăită. Nu doar pentru că reușiserăm împreună să strângem o sumă considerabilă pentru #joy4nepal – 5000 de euro –, ci și pentru că împărtășiserăm  bucuria generozității și a deschiderii spre celălalt, dincolo de bariere, de distanțe și de obstacole.

 

Fotografiile realizate de fotografultau.ro pot fi văzute aici.

Multumim pentru ajutorul dat la organizarea petrecerii:

 

green bacania moritzcrama toVWmkAA melow