Lansarea filmului Everest în România aduce o donație dublă pentru #joy4nepal

Lansarea peliculei ”Everest” (2015) la București aduce o nouă donație pentru campania inițiată de alpinistul Alex Găvan, #joy4nepal. Invitat să vorbească în public la avanpremiera care a avut loc vineri, 11 septembrie, la Grand Cinema & More, Băneasa, Alex și-a donat onorariul pentru un astfel de eveniment, iar distribuitorul filmului în România, RO IMAGE, a făcut la rândul său o donație pentru proiectul #joy4nepal.

 

Cu această donație, campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a ajuns la 106.000 Euro, bani care vor fi folosiți pentru finanțarea de proiecte de reconstrucție post-cutremur, în Nepal.

 

Majoritatea donațiilor au venit de la donatori persoane private care au trimis un SMS în valoare de 2 euro la un număr pus la dispoziție prin platforma www.donatie.ro. Acest număr a fost dezactivat începând cu data de 1 august și nu mai poate fi folosit pentru a susține cauza #joy4nepal. Potrivit procedurilor platformei www.donatie.ro, toți banii vor fi transferați spre proiect după luna septembrie, operatorii de telefonie acceptând să susțină această campanie fără costuri de operare.

 

În august-septembrie se vor mai putea face donații pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal  precum și sponsorizări. De asemenea, în această perioadă se află în derulare o campanie de strângere de fonduri cu sprijinul Paravion, care a creat o facilitate pe site-ul propriu pentru a permite clienților săi să doneze un euro în momentul achiziţiei de servicii turistice.

 

Toți banii strânși din #joy4nepal vor ajunge la oamenii din Nepal,  aflați în nevoie, prin intermediul proiectelor de reconstrucție gestionate de organizația Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard.

Despre Alex Găvan

Alpinistul Alex Găvan este unul din performerii de top ai României la altitudine extremă și un promotor al urcării celor mai înalte vârfuri din lume “prin mijloace corecte”, Alex a urcat până acum șase vârfuri de peste 8000 de metri din Himalaya, fără să utilizeze oxigen suplimentar și porteri de altitudine.

Alex Găvan a escaladat trei dintre cele șase vârfuri în premieră pentru România: Shisha Pagma (8027 m) – în 2013; Makalu ‐ (8463m) – în 2008; Gasherbrum 1 (8068m) – în 2007. Pe vârfurile Broad Peak (8047m) – în 2014, Manaslu (8156m) – în 2011, Cho Oyu (8201m) – în 2006, Alex a realizat cea de-a doua ascensiune românească. A fost și a rămas până în acest moment cel mai tânăr român care a ajuns pe un optmiar, Cho Oyu, în 2006, la 24 de ani.

Performanțele lui Alex Găvan au fost recunoscute prin merite și distincții: A primit “Gold Medal for Merit in Sport” (Spania – 2008); a primit de două ori titlul ”Sportivul român al anului pentru alpinim la mare înălțime”, din partea Federației de Alpinism și Escaladă și alte două nominalizări la aceeași distincție; a primit premiul ”Best Of ExplorersWeb” în 2008. Alex este ambasador al World Wildlife Fund în România din 2011.

 

Contact pentru presă:

Ioana Silistraru (ioana.silistraru@omavision.ro| 0752181805)