Blog

Wednesday, November 2, 2011 - 22:00

Am semnat pentru padurile virgine

Am semnat pentru padurile virgine

 

"Only when the last tree has died, the last river has been poisoned and the last fish has been caught, will we realize that we cannot eat money"
Cree Indian Proverb

 

Cred ca chiar este cazul sa ne trezim naibii la realitate odata! “Lor” nu le pasa decat de interese meschine, imediate. Romania “locuita” distruge pas cu pas si cu “simt de raspundere”, iremediabil, Romania cealalta, Romania salbatica, “nelocuita”.
 

Genocidul de ani de zile care se petrece cu arborii din Parcul National Piatra Craiului sub ochii si inadmisibil de mult prea buna stiinta atat a potentatilor de la “centru” cat si a celor de-ai locului, zidurile de la Sarmizegetusa Regia, daramate ca sa faca loc unei parcari de masini si exemplele aberante din Romania de azi continua la nesfarsit, intr-un sir nesfarsit ce iti da fiori. Din interes politic, din interes de business, din rea vointa, ignoranta sau pura inconstienta.
 

Padurile virgine sunt ultimele zone de pe glob in care natura supravietuieste in forma sa pura, fara niciun fel de interventie umana.
 

Avem acum una dintre ultimele sanse reale pentru a mai putea face ceva pentru ultimele ramasite ale padurilor virgine din Carpati, printre foarte putinele oaze de salbaticie adevarata ramase intacte in Europa. Si pentru fantastica lor biodiversitate. Ca singur exemplu, in Romania se află la ora actuală cea mai mare populaţie de urşi de pe tot continentul, în afara Rusiei. Dar in momentul acesta avem toate premisele ca lucrul asta sa mai fie valabil pentru foarte putin timp.
 

Cred ca acum e momentul sa ne alaturam initiativei celor de la WWF Romania si sa aratam ca putem intr-adevar forma o masa critica a celor carora cu adevarat le pasa. Si sa putem astfel influenta deciziile “lor”, pentru ca simt ca Romania mea e altfel. Si cred ca si a voastra la fel. Iar “ei” ne-o fura pentru ca stiu si pentru ca au vazut in nenumarate randuri ca nu or sa intampine nicio reactie semnificativa. Isi rad in barba si isi vad de treaba. Treaba “lor”, in interesul “lor”. Nu si al nostru.
 

Hai sa fim indeajuns de multi, atat de multi incat sa nu mai putem fi ignorati! Hai sa schimbam legislatia!
 

Fa-ti vocea auzita prin prezenta ta la http://padurivirgine.ro/semneaza-petitia/
 

What do you stand for?

What are you made of?

Speak up your mind!

Alex Gavan. Cu incredere.

Share on Facebook