Blog

Tuesday, December 20, 2011 - 22:00

Padurile virgine vor ramane virgine. Pentru ca putem.

Am semnat pentru padurile virgine

 

"Never doubt that a small group of thoughtful, committed people can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has."
- Margaret Mead, Anthropologist

 

Pe 3 noiembrie, la cateva zile dupa ce am revenit din ultima mea expeditie himalayana m-am alaturat initiativei celor de la WWF Romania pentru a ajuta la protejarea si conservarea ultimele farame de salbaticie adevarata ramase intacte in Romania - padurile virgine
 

Modul in care se taie la noi padurile era pentru mine un subiect sensibil de multa vreme. Si mi-am exprimat parerea despre asta si despre ceea ce se vrea prin campania declansata aici.
 

A trecut o luna, timp in care mai bine de 100 000 de romani au reusit sa isi faca vocea auzita prin intermediul campaniei WWF. Adica mai bine de 100 000 dinre voi.
 

Contrar tendintei actuale, ati ales sa nu stati deoparte si sa va implicati. Si ati realizat faptul ca numai fiind suficient de multi vom ajunge atat de multi incat sa nu mai putem fi ignorati.
 

Iar lucrul asta, va vine sa credeti sau nu, s-a intamplat. Ieri. La noi, in Romania.
 

Pădurile virgine din România vor primi statutul de păduri strict protejate. WWF a semnat protocolul cu Ministerul Mediului si Padurilor care prevede colaborarea în vederea identificării, cartării şi protecţiei pădurilor virgine din România, aşa cum sunt ele definite de comun accord cat si pentru soluţionarea problemei compensaţiilor acordate proprietarilor de păduri virgine.

Gasiti aici toate detaliile concrete cu privire la ceea ce s-a realizat ieri.
 

Desi acesta este doar primul pas, este insa unul extrem de concret. Succesul acestei campanii arata clar ca se poate. Avem nevoie de astfel de exemple pozitive pentru ca ele au puterea de a ne reda credinta si speranta.
 

Provocarile pe care le avem zi de zi pot fi infinite si aparent insurmontabile, dar exista un singur mod de a le depasi. Avand atitudinea potrivita si fiind “nerezonabili” atunci cand vine vorba despre lucrurile cu adevarat importante.
 

 

Share on Facebook